• Ana Sayfa  /
  • 1.Sayı   /
  • MEMORIAD Rekorları Guinness Dünya Rekorları Kitabında
MEMORIAD Rekorları Guinness Dünya Rekorları Kitabında Memoriad ve Guinness Dünya Rekorlar Kitabı Full view

MEMORIAD Rekorları Guinness Dünya Rekorları Kitabında

MEMORIAD Rekorları Guinness Dünya Rekorları Kitabı’nda Yayınlanıyor

Memoriad Dünya Mental Sporlar Federasyonu sadece hafıza, zihinsel matematik ve hızlı okuma kategorilerinde dünya rekorlarını onaylıyor. Beyin sporcuları için tüm dünyada olimpiyatlara paralel olarak Memoriad Dünya Olimpiyatları organize ediyor. Bu anlamda Memoriad tam bir beyin olimpiyatı. Dünyanın en iyi hafıza, mental matematik ve hızlı okuma beyin sporcuları her dört yılda bir buluşuyor.

Memoriad Dünya Mental Sporlar Federasyonu’nun yayınladığı beyin rekorları Memoriad’ın rekor dokümanlarıyla müracaat edildiğinde Guinness Dünya Rekorları Kitabı‘nda da yayınlanıyor. 2008 – 2012 yıllarında bir  dönem Memoriad Başkanlığı  yapan ve yönetim kurulu üyesi olan Melik Duyar da 2014 yılında Memoriad Rekortmenleri ile birlikte Memoriad’ın kurucularından olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’nda yer aldı.

2012 Memoriad Antalya Türkiye’de yapılmış ve tüm dünyanın en iyileri Antalya’ya gelmişti. 2016 Zappos Memoriad Olimpiyatları ABD’de Las Vegas’da yapıldı.  2020 Memoriad Olimpiyatları Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yapılacağı anons edildi. Memoriad yarışmalarına katılan tanınmış beyin sporcularından bazılarının Memoriad ile ilgili söyledikleri aşağıda paylaşılmıştır;

“Ben bu konuları az biliyorken yarışmaları önemsemiyordum. Ama yarışmacı olup, en iyi insanlarla bir arada olunca daha etkili oluyor. Çocukların bu teknikleri öğrenmesiyle derslerinde, yetişkinlerin ise işlerinde fayda göreceklerini garanti ediyorum. Ben kendi hayatımda bunları yaptım. İstediğim insanları ismiyle ve yüzüyle hatırlıyorum. Kendimi her yerde ve her zaman kontrol edebiliyorum. Özgüvenim oldukça yüksek. Melik bey harika işler başarıyor. Benim kendimi bulmamı sağladı. Küçükken bir hayalim vardı. Bir şeyi başarmak istiyorsam onu en iyi şekilde yapacağım, diyordum. Herkesten farklı yapacaktım, farklı olacaktım. Evet, hukukçuyum ama farklı bir yönüm olmalı diye düşündüm. En iyisi olmam gerekiyordu. Moğolistan’ı araştırdım. Bu alan boştu. Ben doldurdum.”
Khatanbaatar Khandsuren-Moğolistan

“Memoriad fantastik bir yarışma. Medya daha fazla ilgi göstermeli. Melik Duyar önemli bir girişimde bulunmuş. Etkileyici bir insan. Başka şampiyonlarda olmayan yeni kategoriler ekledi. Başka şampiyonalarda bu yok. Yarışma bir eğlencedir aslında. Mutlu olmak lazım. Gençler bu yarışmaya katılmalı. Hafıza konularına ilgi göstermelidir.”
Ben Pridmore – İngiltere

“Melik bey, çok harika bir organizasyonu harika bir şekilde yönetti. Beni Melik bey davet etti. Bana yardım etti. Bir sürü evrak sıkıntısı vardı; ülkemden (Küba) çıkabilmek çok zordur çünkü. Melik bey benim için bir sürü masraf yaptı. Hatta telefonla da aradı, düşünebiliyor musunuz; şaşırmıştım. Bu kadar değer vermiş olması benim için çok anlamlıydı. Satrançtan sonra dünyanın en iyi beyin sporu bu… Her spor iyidir. Bu daha başka bir anlamda beyin geliştiriyor. Beynini nasıl etkili kullanacağını öğreniyorsun. Hata yapıyorsun. Sonra onları düzeltiyorsun. Tüm gençlere tavsiye ederim.”
Freddis Reyes Hernandez- Küba

“Son 10 yıldır bu alanla ilgileniyorum. Hafıza konularına çocukken başladım. Küba’dan çıkmama ve ilkin 2010 yılında Almanya’daki şampiyonaya katılma fırsatım oldu. 2010 yılında zihinsel takvimde dünya şampiyonu oldum. Antalya’ya da gelmiş oldum. İlk kez Türkiye’ye ve buraya geliyorum. Çok hoşlandım. Keşke burada kalsam dedim. Burada da bakarsın rekor bile kırabilirim. Organizasyon mükemmel. Melik bey benim en iyi arkadaşım. Hatta daha ötesi, o mükemmel bir insan. Beklediğimden daha mükemmel bir organizasyon oldu. İlk kez geldim ama son kez olmayacak buraya gelişim. Burada bile ölmek isterim. Gençler çok çalışmalı ve bu konulara ilgi duymalı.”
Yusnier Viera Romero –Küba asıllı ABD

“9 sene önce TV’de bir doktor hafıza teknikleri konusunda bir gence bazı teknikler öğretti. İlk 20 sayıydı bu. Ben de izledim. Bunu ben de yapabilirim, dedim ve başladım. 4 sene sonra genel Memoriad’a bir daha katılacağım. Zaten ben hafıza teknikleri konusunda Almanya’da eğitimler veriyorum. Şu ana kadar dünya çapında 25 yarışmaya katıldım. Şu ana kadar gördüğüm ve yaşadığım en organizasyon bu. Servis ve hizmet süper. Melik Duyar ile yeni tanıştık. Daha da yakından tanışmak istiyorum. Gençler ve çocuklar herkes bu teknikleri yapabilir. Çocukken başlamak daha iyi ve kolay.”
Johannes Mallow-Almanya

“Japonya’dan katılıyorum. 1990 doğumluyum. Beşinci Zihinsel Matematik dünya şampiyonuyum. Çalışmaya küçük yaşlarda başladım. Çok çalıştım. Özel bir tekniğim yok. Her işte olduğu gibi doğru teknikler ile devamlı çalışılırsa herkes benim gibi olabilir. Yeter ki gerekli özeni göstersin. Zihinsel toplama yaparken, konsantrasyon çok önemli. Bu sağlandığında başarı sağlanmış olur. Soroban’a gelince, soroban rakamları hayal etmektir. Japonya’da bu alanda çocuklar 2-3 yaştan itibaren bu eğitimi alıyorlar. Anne ve babalar da bu konuda duyarlılar. Türkiye’ye ilk kez geldim. Bu şampiyona mükemmel organize olmuş. Melik Bey harika bir hafızacı. Farklı ülkelerden gelen yarışmacıların olması ilgiyi gösteriyor. Hedeflerim daha fazla gençle buluşmak ve onları yetiştirmek.”
Naofumi Ogasawara-Japonya

“Beyrut/Lübnan’dan katılıyorum. Saint Joseph Üniversitesinde Yenidoğan doktoruyum. Hobim mental aritmetiktir. Bu konuya, 32 yaşında iken Türkiye’de başladım. LBC Televizyonunda Mumeyyziun isimli bir programda bir bronz madalya sahibinin gösterisini izledim. Mental aritmetik alanında şov yapmıştı. Almanya’da 2004’te karekök alanında derece elde ettim. Aynı şekilde 2008’de de İstanbul’daki yarışmaya katıldım. Türkiye’ye ayrıca tıbbi toplantılar için geldim-gittim. Memoriad çok iyi bir organizasyon. Sponsorların bu konuya eğilmiş olması ve desteklemeleri gelecek açısından umut verici. Ülkemde bu çalışmaları yapan kimse yok. Melik Duyar da burada önemli bir rol üstlenmiş durumda. Vizyonu var. 2006’dan beri tanıyorum Melik Beyi. Gençler beyinlerini kullansınlar, makineleri değil. Araştırmalara göre çoğu zaman makineleri kullanmak insanı sarhoş ediyor. Beyin makineden daha hızlıdır. Bunu bilmek lazım. Zaten makineleri icat eden de insan beynidir.”
Dr. Khneisser Issam-Lübnan

“Almanya’dan katılıyorum. 2009 ve 2011 Almanya’da düzenlenen şampiyonada 6 dünya rekorum var. Bunlar 52 kartın 21.19 saniyede hafıza alınması, 173 yüzün 15 dakikada hatırlanması da dahil. Münih’te bir emlak üzerine avukatlık yapıyorum. Bütün kategorilerde katılıyorum. 7 sene önce internette tesadüfen gördüğüm bir hafıza sitesiyle başladım. Oradaki teknikleri uyguladım. Baktım başarıyorum, dört yıl sonra da şampiyonaya katıldım. Bu yarışmaya dört haftadır çalışıyorum. Günde bir-iki saat çalışarak hazırlandım. 20 civarında yarışmaya katıldım. Ama Memoriad gibisini görmedim. Bu organizasyon süper. Her şey dijital ve bilgisayarda. Hata yok. Harika. Gençlere bu işi yapmak istiyorsanız zevkle çalışmanız lazım, derim. Başarı zaten gelecektir.”
Simon Reinhard-Almanya

“Bir öğretmen olarak çalışıyorum. Tüm hafıza kategorilerinde çalışıyorum. Birkaç yıl önce büyükbabamın hafıza kitabı hediye etmesiyle ilgi duymaya başladım. İlgimi çekti. O yazı bu konulara ayırdım. Sonra şampiyonaları duyunca katılmak istedim. İsviçre şampiyonu oldum. Bu şampiyona için çok çalıştım. Kendimi eğittim; günde en az 2 saat çalıştım. Buradan şampiyon olarak ayrılmak istiyorum. Hem parası da oldukça iyi… Organizasyon harika. Her şey oldukça sakin… Büyük bir iş çıkarılmış. Bu tür organizasyonlar kolay değildir. Problemsiz olmaz. Ama burada problem hiç olmadı. Melik bey etkileyici bir insan… Zeki ve çalışma yöntemini biliyor. Gençlere sadece eğitim diyorum. Başka bir şey demiyorum. Kendilerini eğitsinler ve özellikle hafıza konusuna eğilsinler.”
Jonas VON ESSEN-İsveç

“Avusturya’dan katılıyorum. Öğrenciyim. Uluslararası İlişkiler ve İş Yönetimi alanında üniversite öğrencisiyim. Hemen hemen her kategoride katılıyorum. Flash Anzan hariç. Mental Takvim de öyle. Okulda böyle bir ders vardı. Öğrenme ve hızlı öğrenme üzerine derslerdi bunlardı. Bunlarla ilgili temel kavramlar öğretiliyordu ve öylece ilgi duydum. 2002’de Avusturya’da şampiyonasına katıldım. 2004’de Dünya hafıza şampiyonasına katıldım. 2006’da gençler kategorisinde yarıştım. 2007’de ABD’ de yayınlanan OPRAH şovuna Şikago’ya davet edildim. 2008’de en iyi takım seçildik. 2010’da İngiltere Dünya hafıza şampiyonasına katıldım. İsviçre hafıza şampiyonaları organizatörüyüm. Bu yarışmaya disiplinli çalıştım, bazen tabii. Çok meşgulüm çünkü okul var iş var… Şu ana kadar her şey güzel. Teknik olarak da öyle. Oldukça başarılı görüyorum. Melik Duyar eski şampiyonlardan. Bizim gibi hafıza konularına ilgi duyanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Hafıza konusuna ilgi duysunlar. Çıkarım yapsınlar. Eğitim alsınlar ama bunun yanında bu çalışmaya odaklanmalılar ve gayretlerini ortaya koymalılar.”
Miss. Corrina Draschl-Avusturya

“Yunanistan’dan katılıyorum. Beyin Öğretmeniyim. Matematik ve Astrofizik alanında mezuniyetim var. Beyinle ilgili her konu benim alanım. 8 kategoride özellikle matematik alanında katılıyorum. Mental aritmetik özellikle alanım. Çocukken çok kötü bir hafızam vardı. Üniversiteye giderken hafıza ile ilgili oldukça yeni şeyler öğrendim. Baktım ki oluyor hafızaya ilgi duymaya ve çalışmaya devam ettim. Sonra iş ciddiye bindi. 2010’da Almanya şampiyonasına katıldım. Çok sayıda dereceler aldım. Burada henüz birincilik alamadım. Bir hata ile karekökte 3. Oldum. Gençlere hayatlarına sahip çıkmalarını öneriyorum. Çok çalışarak başarılı olabilirler.”
Nodas BOUKOVALAS-Yunanistan

Yorumlar

yorum

YAZAN Mega Beyin Araştırma Grubu

Yazar hakkında kısa bilgi

 

md-small Melik Duyar’ın ücretsiz 7 Elektronik Beyin Eğitimi programına katılmak için, buraya tıklayın.
Melik Duyar’ın ücretsiz 6 Elektronik Hızlı Okuma programına katılmak için, buraya tıklayın.
Melik Duyar’ın ücretsiz "Mega Hafıza" dergisinin adresinize gönderilmesi için, buraya tıklayın.