• Ana Sayfa  /
  • 1.Sayı   /
  • Bilgisayar Oyunları – Biz Oyunu Atariden Öğrenmiştik
Bilgisayar Oyunları – Biz Oyunu Atariden Öğrenmiştik bilgisayar-oyunlari Full view

Bilgisayar Oyunları – Biz Oyunu Atariden Öğrenmiştik

Bilgisayar oyunları – Bilgisayar oyunları dünyasının en köklü şirketlerinden birisi olan Atari firması 40. yılını kutlamış.

Play Station ve Wii gibi günümüzün popüler oyun konsollarının başlangıç noktası olarak görülen Atari, geliştirdiği oyun konsollarıyla özellikle 80’li yıllarda tüm dünyada büyük çıkış yapmıştı. 1972 yılında Nolan Bushnell ve Ted Dabney tarafından kurulan oyun şirketi, geliştirdiği birçok oyun konsoluyla kısa süre içinde oyun severlerin gözdesi haline geldi.

İlk geliştirdiği oyun konsollarından biri olan “Home Pong” serisini 150 bin adet satan firma, sonrasında kendi ismiyle geliştirdiği oyun konsoluyla tüm dünyada bilinir hale geldi.

Bilgisayar oyunları – Kurulduğu yıllarda Steve Jobs’un da çalışanlar listesinde yer aldığı firma, arka arkaya çıkarttığı yeni ürünlerle dünyada büyük ses getirmişti.

Özellikle ürettiği birçok oyun konsoluyla oyun severlerin gönlünü kazanan firma, bilgisayar oyunlarının çeşitliliğinin artmasıyla giderek popülerliğini yitirdi. İlerleyen yıllarda pazara yeni oyuncuların girmesi, aynı anda çok sayıda düşük kaliteli ve ucuz oyunun piyasaya sürülmesiyle birlikte Atari’nin satışları yavaşladı.

Yakaladığı zirveyi iyi değerlendiremeyen Atari, 40 yıl içinde birkaç kez el değiştirse de kendi ismini korumayı başardı. Firma, Türkiye’de 90’lı yılların başında açılan yüzlerce Atari salonuyla büyük başarı elde etti.

Ancak bilgisayar kullanımı ve internetin yaygınlaşmasıyla cazibesini yitiren Atari salonları 90’lı yılların sonunda yerini internet kafelere bıraktı.

Yorumlar

yorum

YAZAN Mega Beyin Araştırma Grubu

Yazar hakkında kısa bilgi

 

md-small Melik Duyar’ın ücretsiz 7 Elektronik Beyin Eğitimi programına katılmak için, buraya tıklayın.
Melik Duyar’ın ücretsiz 6 Elektronik Hızlı Okuma programına katılmak için, buraya tıklayın.
Melik Duyar’ın ücretsiz "Mega Hafıza" dergisinin adresinize gönderilmesi için, buraya tıklayın.

Benzer Makaleler